Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2023 09:28 - КОЙ ПРИЧИНИ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО В ТУРЦИЯ ?
Автор: djani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5605 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 21.02.2023 08:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Причините за тежкото земетресение в Турция. Какво направи разрушителят Nitze в Измирския залив?

АЛЕКСАНДРА ЛОРЕНЦ

 
image

 
image

Има начин да предизвикате земетресение: като взривите няколко мощни оръжия, като например термоядрени. Чрез точно време и разстояние е възможно да се гарантира, че сеизмичните вълни от експлозиите се събират в дадена точка едновременно. Има предположение, че земетресението в Хаити през 2010 г. е предизвикано от точно такива експлозии. Болезнено между другото, американският самолетоносач Карл Винсън се оказа точно до бреговете на Порт о Пренс, няма да кажем нищо, но американските военни изглежда чакаха катастрофа. Повече от 20 000 американски войници, военно оборудване, хеликоптери и оръжия се появиха много бързо на брега. Директно не земетресение, а някаква военна операция.

Между другото, и край бреговете на Турция, отново с участието на кораби на ВМС на САЩ през 2002 г., бяха проведени учения, където се практикуваха действията на янките в случай на земетресение в определена страна в кавички. Желанието на самолетоносача "Джордж Буш" да влезе в турското пристанище, уж за оказване на помощ веднага след турското земетресение, много напомня на Хаити. Как са свързани спасителните операции с военни кораби, оръдия и картечници?

Ако през 2010 г. в Карибско море може да се предположи, че е можело да бъдат произведени такива експлозии, то в случай на скорошното земетресение в района на Елбистан много метеорологични станции биха ги засекли. Да, и страните около Турция, не всички са толкова подчинени на Щатите, че това може да се направи незабелязано. Така версията с едновременни експлозии по отношение на Турция отпада, както и предположението за използване на инсталации HARP.

Сега нека се заемем с мистериозното посещение на американския разрушител точно преди земетресението.

Изследването на историята на USS Nitze разкрива интересни подробности. Построен през 2005 г., не толкова стар, той беше основно ремонтиран и докуван още през 2014 и 2017 г. От Русия е доста трудно да се проследи картината на движението на боен кораб и манипулациите с него. Но успяхме да разберем, че през 2014 г. на разрушителя Nitze, а той тогава беше само на 9 години, те демонтираха и смениха всички мачти. Добавката също беше внимателно скрита от очите на обществеността и кореспондентите, така че е почти невъзможно да се разбере какво е направено с нея.

Но е ясно, че сравнително нов кораб не се преустройва по този начин. Дори само да смени напълно предназначението си. От снимката в дока се вижда, че работата по подводната част на корпуса също е скрита с брезенти. Ако това беше обичайното събличане и боядисване, тогава, разбира се, никой нямаше да си прави труда да крие работата.

Да предположим, че някакво секретно оборудване е монтирано в подводната част на страните. Обемен и достатъчно забележим, за да гарантира камуфлаж.От открити източници беше възможно да се разбере в кои райони на океаните е посетил разрушителят Nitze. Така пресата отбелязва, че по-голямата част от времето разрушителят е прекарал в Индийския океан в района на Африканския рог. Така беше и през 2013-2014 г. През този период в района са станали редица земетресения.

В нашия филм „Страшно земетресение в Турция. Предстои глобална катастрофа” говорихме за тектонските предпоставки на земетресението от 6 февруари. Препоръчваме ви да гледате този филм. От нашите разсъждения става ясно, че ефектът от усукването на планетата генерира редица движения на тектоничните плочи по основните разломи и земетресения около тях. Въз основа на това удар с токов импулс, използващ MHD генератор в една точка на повреда, може да причини многократно земетресение на друго място на същата повреда, където напрежението е по-голямо и където изместването може да бъде по-силно.

Така през 2013-14 г., по време на навигацията на Нитце в Африканския рог, където минава Източноафриканският разлом, земетресения настъпиха в Иран на 28 ноември 2013 г., Гърция на 26 януари 2014 г. и 2 март 2014 г. в югоизточната част части от Индийския океан.На 24 август 2016 г. Нитце извършваше рутинно преминаване близо до Ормузкия пролив, ескортиран от самолетоносача Мейсън. На този ден сериозни земетресения станаха в град Чаук (Бирма), Кастел Санта Гело, Италия и Акумоли, също в Италия.

Къде е Бирма, къде е Италия и къде е Ормузкият пролив? Разбира се, земетресения често се случват в различни региони на земното кълбо, но в този случай всички те са се случили по един и същи разлом.  През октомври 2016 г. нашият миноносец беше във водите на Червено море, където атакува йеменските хуси. Имайте предвид, че този кораб непрекъснато се върти около Арабската плоча и Източноафриканския разлом. На 30-ти същия месец по странен начин отново се случиха 3 мощни земетресения в Италия, която се намира на границата на тектонични плочи, чифтосващи се с добре познат разлом. На 18 ноември Nitze навлезе в Атлантическия океан, в североизточната му част. Океански разлом пресича този океан от север на юг с разклонения към Канарските острови и Карибите. На 11-ти имаше силно земетресение в северната част на океана, а преди това на 9-ти също близо до остров Ян Майен, също в северната част на Атлантика.

Можете да проследите движението на военен кораб само чрез ехо в пресата, случайни репортажи, снимки, което е доста трудоемко. Възможно е също така да се счита, че посочените събития са просто съвпадения, как да се докаже обратното? Но ние няма да направим това - направете си сами изводите. И така, не е ясно с каква цел на 3 февруари 23 г. разрушителят Nitze е отишъл не в базите на флота в Измир, Мерсин или Джейхан, а уж в Истанбул. Въпреки че корабът не акостира в столицата на Турция, където само показа пренебрежението си към страната, развявайки огромно американско знаме и мизерно парче турско, и след като прие посещението на американския посланик и консула - също забележете не -Турски власти - обърнат директно в Измитския залив.

По странно съвпадение главният разлом на северния край на анадолската плоча минава по дъното на този залив. Той пресича цялата страна и води директно до най-земетръсната зона на Кахраман-марас, където се случи катастрофалното земетресение. Тази област, както казахме в миналия филм, е най-опасната, тъй като е подложена на натиск от Арабската плоча, която се опитва да се завърти обратно на часовниковата стрелка, изтласквайки Източноафриканския рифт. Най-вероятно Анадолската плоча е възпрепятствана да се движи в няколко точки по брега на Черно море. И при определен набор от обстоятелства, сравнително малък удар в залива Измит е в състояние да разруши огромен масив, почти цялата страна от мястото си.

Медиите казват, че Nitze е дошъл от Егейско море, но в историята на кораба пише, че той е влязъл в Черно море през февруари 2023 г., т.е. точно пред Истанбул. Това е много странно, никъде другаде няма индикация за този факт. Въпреки че е логично първо да сканирате повредата, за да разберете нейното състояние и да намерите най-уязвимите точки. MHD генераторът ви позволява да извършвате такива действия. Ако такъв удар е бил нанесен в Измирския залив, той е трябвало да предизвика мощен електромагнитен импулс, който неизбежно ще окаже влияние върху ситуацията във всички съседни райони. Проучване на метеорологичните данни показа, че през нощта в този регион внезапно се е разразила буря с проливен дъжд. Освен това в квартал Гебзе Коджаели в един през нощта, поради ураганен вятър и удар на мълния, покривът на 5-етажна жилищна сграда на улица 1060 беше съборен до основи и откъсна електрически проводници. Започна пожар.

Разровихме се в интернет и се уверихме, че тази нощ са наблюдавани повреди в електропреносната мрежа на огромна територия от Израел до Италия. Освен това инерцията, разбира се, отслабна, но това беше достатъчно, за да изплати Yandex, Vkontakte и други ресурси тази нощ дори в Русия. А в някои страни интернет изчезна напълно. Между другото, никой не обясни с какво е свързано. В нощта на 6 февруари избухна газопровод в провинция Хатай в югоизточната част на страната, имаше дори 2 експлозии. Имаше слухове, че инцидентът е станал ПРЕДИ земетресението. Въпреки че не намерихме потвърждение.

Вижте тези кадри. Тук е уловен моментът на началото на земетресението в епицентъра му. Ясно се вижда поредица от светкавици преди началото на ударите. Подобни явления се срещат толкова рядко - в 0,5% от случаите, че се броят на пръсти. Учените мърморят нещо за отделящите се газове, минералния състав на почвите, земните течения, но не могат да обяснят този феномен. Но ако вземем предвид мощния токов импулс, преминал през тектоничните разломи, тогава изхвърлянията на атмосферни напрежения са съвсем разбираеми. Същата нощ миноносецът „Нице“ спешно напусна водите на Турция. Но предния ден го направиха дипломатическите мисии на Канада, Франция, Великобритания, Германия, Холандия и Швеция. Отново странности и съвпадения.

MHD генератор може лесно да бъде поставен на океански или военен кораб и дори камион. Няма да обвиняваме американците в ужасно античовешко престъпление. Може би си имаме работа просто с верига от последователни мистериозни съвпадения. Може би предпоставките за бедствието и неговото развитие са се случили от само себе си. И мълния, лошо време, заминаването на дипломати, призивът на разрушителя създадоха непредвидима съдба. Бих искалa също да отбележа, че изследването на най-мощните земетресения на ХХ век даде неочакван резултат. По този начин, преди изобретяването на MHD генератора през 70-те години на миналия век, източниците на земетресения са били разположени главно на дълбочини от 17–20 и 30 km. Но катастрофата в Спитак през 1988 г. е инициирана от източник на дълбочина 10 км. Освен това, много земетресения вече са имали епицентри приблизително на такава дълбочина. Просто факт.

Каним ви да помислите сами и да направите изводи за себе си. Определени изводи трябва да бъдат направени от правителствата на страните. Не пускайте чужди военни кораби във вашите води, особено на места с тектонични разломи. Да, цивилните трябва да се контролират по-сериозно. Проверете оборудването, интериора, проследете историята на ремонтите. За това са тайните служби.  За щастие в Русия нямаме много такива морета. Но Черно море, Севастопол, Крим, Сочи, Новоросийск трябва да бъдат под специален контрол. И изобщо не трябва да допускате никого до Курилите. Особено японци и американци. Тези държави се виждаха в най-нечовешкото водене на войни.

  Ето и самия филм: https://boosty.to/alexandra_lo...    https://www.youtube.com/watch?v=v0-4N9KSJAo

Все по-цветни и илюстровани.




Гласувай:
7



1. bojinkata - Тези мръсници случайно не се раз...
20.02.2023 09:54
Тези мръсници случайно не се разхождат с този кораб!
цитирай
2. blackpredator - https://2.bp.blogspot.com/--E0ktUjiAog/VeXpRM9KWPI/AAAAAAAAD7Q/n9mk54elUgk/s1600/turkey_map_seismic02_730px_01_624c1aaa81.jpg
20.02.2023 10:00
според мен и разните колеги по света,
виновникът е не движението на Нитце,
а движещата на север Арабска плоча
и колизията с Анадолската..
:)
цитирай
3. bojinkata - според мен и разните колеги по св...
20.02.2023 18:52
blackpredator написа:
според мен и разните колеги по света,
виновникът е не движението на Нитце,
а движещата на север Арабска плоча
и колизията с Анадолската..
:)

Да де, генераторът на Ницше/ама име/?! само е ускорил това движение! Понякога е нужен малък тласък, за да настъпи нещо страшно!
цитирай
4. djani - Снощи случайно гледах в ютуб...
20.02.2023 21:35
bojinkata написа:
Тези мръсници случайно не се разхождат с този кораб!


филм за плазмените оръжия, част от които са и електромагнитните генератори. Елцин през 1999 г. е предал тази руска технология на американците, след което се появява HAARP и амереканската версия на руските генератори. Живеем във времето на сбъдването на доста конспиративни теории.....
цитирай
5. bojinkata - Тези мръсници случайно не се раз...
22.02.2023 09:54
djani написа:
bojinkata написа:
Тези мръсници случайно не се разхождат с този кораб!


филм за плазмените оръжия, част от които са и електромагнитните генератори. Елцин през 1999 г. е предал тази руска технология на американците, след което се появява HAARP и амереканската версия на руските генератори. Живеем във времето на сбъдването на доста конспиративни теории.....


Дълбоката държава отдавна е напред с материала! Поне 100 години, но всичко се пази в Строга тайна!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: djani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3286566
Постинги: 958
Коментари: 3403
Гласове: 4699
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930